Wat zijn draagarmstellingen?

Steeds meer bedrijven investeren in hun bedrijf en doen dit vaak met het magazijn. Een magazijn is voor veel bedrijven noodzakelijk, maar het juist inrichten van een magazijn is lastig. Toch is het van belang dat het magazijn op een veilige en efficiënte manier wordt ingericht. Op die manier kunnen magazijnwerkers het beste aan de slag gaan met de werkzaamheden in het magazijn. Bij het inrichten van een magazijn, moet er altijd gekeken worden naar de verschillende opslagoplossingen. Industriële rekken zijn opslagoplossingen die in magazijnen worden gebruikt, deze worden ook wel magazijnstellingen genoemd. Je kunt bijvoorbeeld een palletstelling gebruiken, maar ook doorrolstellingen of draagarmstellingen.

 

Doorrolstellingen zijn perfect voor winkels die vaak kleine producten uit het magazijn moeten halen. Toch is het ook handig om meer te weten te komen over de andere stellingen die je kunt gebruiken. Draagarmstellingen zijn op het moment erg populair voor bouwbedrijven en dat is niet zonder reden. Bouwbedrijven moeten namelijk hun materiaal voor de bouw op de juiste manier kunnen opslaan in het magazijn. Een draagarmstelling is hiervoor perfect, maar waarom zijn deze zo goed? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Waarvoor zijn draagarmstellingen geschikt?

Draagarmstellingen zijn uitermate geschikt voor bouwbedrijven, maar we zien ze steeds vaker staan bij andere bedrijven. Ze zijn met name geschikt voor de opslag van lange en zware producten, het zogeheten langgoed. Door de open ruimtes tussen de draagarmen van de stelling, is het eenvoudig om met de heftruck producten in de stelling te plaatsen. Zo hebben draagarmstellingen geen legborden of planken. Deze open ruimtes kunnen optimaal benut worden door bouwbedrijven die lange materialen willen opslaan. Dit kunnen bijvoorbeeld lange en zware buizen zijn, maar ook houten planken. Je ziet deze stellingen dus voornamelijk in de bouwsector, maar ze kunnen ook in andere sectoren te zien zijn.

Draagarmstellingen online bestellen

Wil jij ook draagarmstellingen hebben in jouw magazijn? Dan is het van belang om deze te kopen en dit kan eenvoudig op het internet. Hierbij is het van belang om altijd te kiezen voor kwaliteit, zodat je kunt genieten van een lange levensduur. Heb jij een krap budget? Dan is het natuurlijk belangrijk om tweedehandse stellingen te kopen. Deze zijn een stuk goedkoper, maar hebben over het algemeen nog een hoge kwaliteit. Bij het online bestellen is het van belang om de stellingen alleen te bestellen bij een specialist. Een specialist biedt namelijk een hogere kwaliteit aan en dat is een groot voordeel.

Richt het efficiënt in

Als je draagarmstellingen koopt en wilt plaatsen in het magazijn, is het van belang om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Bij het efficiënt inrichten van het magazijn, is het ook van belang om het op een veilige manier te doen. Het is dus altijd aan te raden om een specialist in te schakelen voor vakkundig advies. De specialist kan bijvoorbeeld aangeven waar je de stellingen het beste kunt plaatsen en welke andere opslagoplossingen je nodig hebt, ideaal toch?

 

Heb je de draagarmstellingen al in huis? Maak het dan compleet met doorrolstellingen.