Muizenplaag bestrijden: waar moet je op letten

Wanneer het buiten kouder wordt, is de kans groot dat je last krijgt van muizen. Zowel huishoudens als bedrijven hebben in Nederland veel last van muizen. Zie je een keer een muis lopen? Dan is de kans groot dat er meerdere muizen zijn. Muizen zoeken namelijk naar een warme schuilplek en vaak zoeken ze naar warmte in jouw woning. Muizen kunnen zich heel erg snel voortplanten en voor dat je het weet heb je last van een plaag. Een muizenplaag bestrijden lijkt erg lastig, maar je kunt het prima zelf doen. 

 

Het is van belang om zo snel mogelijk de muizenplaag te bestrijden. Dit komt doordat muizen voor veel overlast kunnen zorgen in een woning. Ze houden er namelijk van om kabels door te bijten en zitten graag aan jouw voedselvoorraad. Daarnaast kunnen ze ook ziektes overdragen en vormen ze een gevaar voor onze gezondheid. Ook kunnen muizen zorgen voor kortsluiting en zijn ze indirect een gevaar voor de brandveiligheid van jouw woning. Hoe werkt muizenplaag bestrijden en waar moet je op letten? In dit artikel vertellen we precies waar je op moet letten!

Waar zitten de muizen

Muizen zoeken in een woning altijd naar een specifieke plek. Ze veroorzaken problemen door de gehele woning, maar ze verzamelen zich altijd op dezelfde plek. Het eerste wat je moet doen bij een muizenplaag bestrijden, is het probleem identificeren. Muizen laten meestal sporen achter, zoals knaagschade aan kabels en meubels, voetafdrukken en uitwerpselen. Je kunt er op die manier achter komen waar de muizen precies zitten in de woning, maar ook hoeveel muizen er precies zijn. Dit is belangrijke informatie voor het muizenplaag bestrijden. Kun je het probleem niet identificeren? Dan is het wellicht verstandig om een professionele muizenbestrijder in te schakelen. Zo heeft een professionele muizenbestrijder expertise op het gebied van muizen bestrijden.

Gebruik niet te veel muizengif

Wanneer je last hebt van muizen, is het wellicht handig om muizengif te gebruiken. Muizengif is namelijk zeer effectief om een muizenplaag te bestrijden. Het is wel van belang dat je het muizengif met mate gebruikt. Zo kan muizengif namelijk schadelijk zijn voor mens en dier. Wil je geen schadelijke chemische middelen gebruiken, dan is het beter om een muizenval in te zetten. Muizenvallen zijn ideaal voor muizenplaag bestrijden en het is vaak ook een diervriendelijke oplossing. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een elektrische muizenverjager, deze zorgen ervoor dat de muizen uit zichzelf vertrekken.

Muizenplaag bestrijden: sluit alle kieren en gaten

Wanneer je de muizenplaag verwijderd hebt, is het van belang dat de muizen niet terugkeren. Zorg er daarom altijd voor dat er geen voedselresten rondzwerven in de woning en dat de woning altijd schoon is. Daarnaast is het van belang om alle kieren en gaten te sluiten, dit doe je zowel bij de muren als plafonds. Op die manier kunnen de muizen niet meer in je woning komen en kan er geen nieuwe plaag ontstaan. Weet jij niet hoe je moet zoeken naar de gaten en kieren, dan is het verstandig om alsnog een professionele muizenbestrijder in te schakelen. Zodat de muizenbestrijder de muizenplaag bestrijden zonder problemen uit kan voeren.