Handige tips en trucs over de elektrische pompwagen

Feitelijk mag de elektrische pompwagen niet ontbreken als je een magazijn, loods of winkel hebt. Met de pompwagen kun je makkelijk en snel grote aantallen goederen verplaatsen en zelfs een compleet warehouse mee inrichten. Ook vrachtwagenchauffeurs hebben een hoop baat bij het gereedschap als ze op locatie bij de klant moeten lossen. Je komt het elektrische model dan ook vrijwel overal tegen en wij snappen heel goed dat je er meer over wilt weten. Daarom geven in onze blog handige tips en trucs over de elektrische pompwagen.

Hier moet je rekening mee houden!

Waar moet je allemaal rekening mee houden als een elektrische pompwagen wilt kopen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

  • Het materiaal waar het gereedschap van is gemaakt
  • De materialen van de wielen van de pompwagen
  • Wat is het draagvermogen van een elektrische pompwagen
  • Hoe groot is de accucapaciteit

De elektrische pompwagen van RVS

Elektrische pompwagens worden van verschillende materialen vervaardigd en je kunt het beste kiezen voor een model van RVS. RVS heeft namelijk een aantal voordelen en je kunt de elektrische pompwagen zowel in- als uitpandig gebruiken. RVS is duurzaam en corrosiebestendig en ze zijn ook de perfecte keuze als je bijvoorbeeld in een omgeving met strenge regels met betrekking tot de hygiëne werkt. Ook in vochtige omgevingen of omgevingen waar het nat is, is de pompwagen van RVS veruit de beste keuze! Houdt er wel rekening mee dat deze palletwagens in de regel wel iets duurder zijn.

De wielen van de elektrische pompwagen

Het materiaal waar de wielen van een elektrische pompwagen van zijn gemaakt, speelt een belangrijke rol in de keuzes die je maakt. Je kunt doorgaans kiezen voor rubberen wielen, wielen van nylon of van Polyurethaan. We zetten op een rijtje welke wielen je moet kiezen;

  • Inpandig op een gegoten vloer; Rubber
  • Ruwe vloeren/betonvloer; Nylon
  • Werkomgeving met agressieve stoffen; Nylon
  • Uitpandig gebruik; Polyurethaan

Het draagvermogen

Elektrische pompwagens kunnen een behoorlijk gewicht tillen en je kunt kiezen voor modellen die wel 1500 tot wel 3000 kilo kunnen liften. De keuze die je maakt is sterk afhankelijk van hoe zwaar de pallets zijn die je doorgaans moet verplaatsen. Wil je ook meer grip hebben op het gewicht en ervoor zorgen dat pallets niet te zwaar worden beladen? Kies dan voor een model met een ingebouwde weegschaal! Zeker als je vaak pallets verstuurd en aan de eisen van een vervoerder met betrekking tot het gewicht jezelf wil conformeren. 

Elektrische pompwagen en de accucapaciteit

Natuurlijk moet je ook kijken naar de accucapaciteit van een pompwagen. Hier zit namelijk verschil in. Wil je ongestoord en intensief gebruik maken van een elektrische pompwagen? Kies dan voor een model met een grotere accucapaciteit. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een model die je kunt snel laden. Dan kun je tussen de werkzaamheden door de pompwagen bijladen en weer gebruiken als dat nodig is. Het is goed om te weten dat elektrische pompwagens worden voorzien van sterke lithium ion of gel batterijen.