De 4 redenen om te kiezen voor verzendzakken

Verstuur jij veel producten naar klanten en ben je op zoek naar duurzaam en goedkoop verzendmateriaal? Dan zijn verzendzakken een goede keuze. Er zijn verschillende soorten zakken te koop en de verschillen zitten voornamelijk in de kwaliteit en de materialen waarvan ze worden gemaakt. Hierin is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor milieuvriendelijke materialen, zodat de ecologische voetafdruk van je bedrijf zo klein mogelijk is en blijft. Maar er zijn nog meer redenen te verzinnen waarom je voor deze oplossing zou moeten kiezen en in onze blog zetten we de belangrijkste op een rijtje.

Neemt minder ruimte in beslag

Verzendzakken nemen veel minder ruimte in beslag dan kartonnen verzenddozen. Kartonnen dozen worden nog altijd het vaakst gebruikt, maar hier moet je wel plek voor maken. Ondanks dat de kartonnen dozen compact worden geleverd, heb je in ieder geval en minimaal een palletplaats nodig om te kunnen opbergen. Bij deze zakken heb je veel minder ruimte nodig. Ook bij het verzenden heb je meer profijt van verzendzakken, omdat je meer zendingen per rit kunt versturen. Je hebt jezelf te conformeren aan de richtlijnen van PostNL en dozen vullen een kar of pallet razendsnel. Veel sneller dan wanneer je kiest voor deze goede oplossing.

Verzendzakken leveren een kostenbesparing op

Verzendzakken leveren ook een kostenbesparing op. Ten eerste heb je dus minder palletplaatsen nodig om verzendmateriaal op te slaan en iedere vierkante meter in je magazijn is geld waard. Daarnaast is het het verzendmateriaal een stuk goedkoper om aan te schaffen dan wanneer je kiest voor andere oplossing, zoals verzenddozen. Een ander voordeel is dat je ook geen plakband en tape dispensers nodig hebt om je verzendingen in orde te maken. Omdat verzend zakken in de regel zijn uitgerust met een zelfklevende plakrand. Ook zijn verzendzakken sneller in orde te maken en dat levert over een langere periode gezien ook een tijd- en kostenbesparing op. De keerzijde van de medaille is dat de zakken minder geschikt zijn voor het versturen van breekbare materialen. Denk aan elektronica of glaswerk. Maar kleding, kleinere accessoires en sieraden zou je prima in een zak kunnen versturen.

Milieuvriendelijke oplossing

Verzendzakken zijn op veel vlakken een milieuvriendelijke oplossing, omdat bepaalde modellen van duurzame en gerecyclede materialen worden gemaakt. Het is dan van belang dat de zakken zijn voorzien van een FSC-certificering. Deze certificering geeft aan dat het een milieuvriendelijk product betreft waarmee je de ecologische voetafdruk van je bedrijf tot een minimum kunt beperken. Op het gebied van transport win je ook, want door zakken te gebruiken kun je per rit meer orders versturen. Dus je beperkt hiermee ook de CO²-uitstoot van bestelwagens en vrachtauto’s. 

Volop keuze in kleuren

Een bijkomstig voordeel van verzendzakken is dat je kunt kiezen voor speciale Coex zakken die van een speciaal folie zijn gemaakt. Deze zakken bestaan ook uit meerdere lagen en ze zijn dus ook extra stevig. Nog leuker is dat je deze zakken in verschillende kleuren kunt bestellen. Zo kun je kiezen voor verschillende kleuren aan zowel de binnen- als buitenkant. En een ander voordeel is dat Coex zakken flexibeler zijn dan traditionele verzendzakken. Een klein nadeel is dat deze exemplaren wel iets duurder zijn.